Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2009

Καλά & Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Χαίρετε & αγαλλιάσθε..

..ήγγικεν γαρ η ημέρα των Χριστουγέννων!!

Οι περισσότεροι - αν όχι όλοι - έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε από το να διαβάζετε τον "Ύσσωπο" μέρες που είναι και θα με βρείτε απόλυτα σύμφωνο μαζί σας! Από την άλλη όμως γνωρίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς εργάζεστε μέχρι την ενδεκάτη ώρα, οπότε ίσως και να ρίξετε μια ματιά σε ο,τι γράψω παρακάτω.

Ευχή μου πάντως, να ζήσετε την ημέρα αυτή όσο πιο όμορφα γίνεται, μακριά από τις γνωστές μέριμνες..και το δυνατόν πιο ωφέλιμα!

Αν πάντως κανενός η ψυχούλα ζητάει να ζήσει αυτές τις μέρες λιγάκι...αγιορείτικα, με έναν αέρα ορθόδοξης παράδοσης, γαλήνια και κατανυκτικά... στον Ι.Ν.Ζωοδόχου Πηγής στον Ασκό η ακολουθία των Χριστουγέννων ξεκινάει στις 05.00 (ναι..το πρωί) την Παρασκευή 25.12.09. Θα ψάλλει η χορωδία των "Αρχαγγέλων" υπό την καθοδήγηση του ιεροψάλτου κ.Βασίλειου Τζιμογιάννη.

Και για να μην παρεξηγηθώ από κανέναν, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όπου κι αν πάτε..είτε την ημέρα των Χριστουγέννων, είτε και οποιαδήποτε άλλη μέρα σε οποιονδήποτε ιερό χώρο.. θα εισπράξετε τα ανάλογα της διαθέσεώς σας...

Επομένως μην περιμένετε θαύματα.. το ζητούμενο είναι η γέννηση του Χριστού. Τα υπόλοιπα είναι το κερασάκι στην τούρτα μας, καθ' ότι είμαστε αδύναμα πλάσματα και θέλουμε να συνδυάσουμε το ωφέλιμο μετά του τερπνού..Για να μην κάνουμε το λάθος να βλέπουμε την σωτηρία της ψυχής μας ωσάν ένα ακόμα χόμπι..;-)

Κλείνοντας εύχομαι ολόψυχα ΜΑΚΑΡΙΑ & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με καλή διάθεση, πνεύμα μαθητείας,ταπεινώσεως και υπακοής προς όλους, ούτως ώστε να έλκουμε την Χάρη καθημερινά στη ζωή μας.. μπας και αποκτήσουμε μια μέρα Αγάπη αντικαθιστώντας την αγάπη μου έχουμε σήμερα κατά νου.Διότι "..και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί" (Απ.Παύλος - προς Κορινθίους Α 13/ιγ/4-7 επιστολή - ύμνος της Αγάπης)


Πριν σας αφήσω για τούτες τις μέρες - δύσκολα να ξαναγράψω πριν τα Χριστούγεννα - σας προσφέρω αυτό το δωράκι από βάθους καρδιάς...καθώς και μια κουβέντα μπορεί να μας αλλάξει το τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα γύρω μας, τη ζωή και τους ανθρώπους... απολαύστε!

Με αγάπη..προς το παρόν

Χαραλάμπης