Τρίτη, Μαΐου 22, 2012

Παρασκευή 25 Μαΐου στίς 22.00 : Ἑνώνουμε τίς προσευχές μας γιά τό Ἔθνος μας

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!


Το παρακάτω μου το έστειλαν και θεώρησα υποχρέωσή μου να το μοιραστώ μαζί σας, ιδιαίτερα τούτες τις μέρες τις πονηρές που ζούμε και βιώνουμε βαθειά μες το πετσί μας!

Σας γράφω όμως ειλικρινά και μόνο από την δική μου πείρα, ότι κάθε φορά που λαμβάνω τέτοια μηνύματα μου φαίνονται περίεργα, τα σκέφτομαι και τα περιεργάζομαι πολλές φορές (ίσως περισσότερο από άλλα που προωθώ αβίαστα) επιτρέποντας παράλληλα στα εξής ζιζάνια να φωλιάσουν στο νου μου (ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κάτι που μόνο σε καλό μπορεί να οδηγήσει)...


  • "Και τι θα γίνει τώρα?" 
  • "Σιγά μην αλλάξει κάτι έτσι"
  • "Εγώ ανάβω το κεράκι μου στην εκκλησία όταν το αισθάνομαι"
  • "Θα το κάνω αύριο καλύτερα" 
  • "Η προσευχή είναι ιδιωτική υπόθεση"

...και άλλα τέτοια "όμορφα"!

Και θα ήταν όλα εύλογα και πολύ σωστά, αν ΚΑΝΑΜΕ ΌΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ούτως ή άλλως και ΔΕΝ θέλαμε τέτοια μηνύματα για να ενεργήσουμε! Όσοι και όσες το κάνουν ήδη ΔΕΝ τους αφορά το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς ΔΕΝ περιμένουνε το μήνυμα αυτό για να ενεργήσουν, αλλά ΔΡΟΥΝ ήδη με πολύ πίστη, πόνο & αγάπη προς κάθε αδερφό!

Αυτό το μήνυμα αφορά όλους εμάς τους ραθυμούληδες και τεμπελάκους που ΔΕΝ πονάμε τόσο για τον κόσμο, αλλά ξέρουμε πολύ καλά να κρίνουμε τους πολιτικούς μας και όλο το σύστημα της κοινωνίας από πάνω μέχρι κάτω... ενώ εμείς είμαστε αθώοι και άνευ ευθυνών! 

Αυτό το μήνυμα αφορά όλους εμάς που ΔΕΝ κάνουμε όλον τον υπόλοιπο χρόνο προσευχή και περιμένουμε από τους πνευματικούς γέροντες και τους υπόλοιπους πιστούς να απολαύσουμε μισθό...και επί της γης!

Αυτό το μήνυμα αφορά όλους εμάς γιατί μας δίνει την ευκαιρία να δούμε ιδίοις όμασι ότι πέρα από το ότι η προσευχή αυτή μπορεί ΟΝΤΩΣ να φέρει τους ΚΑΡΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ για το Έθνος μας και για όλον τον υπόλοιπο κόσμο (που ζει στο σκοτάδι), μπορεί να ενεργήσει και σε κάτι άλλο πολύ σημαντικότερο... Να ενεργοποιήσει τον καθένα μας από δω και πέρα περισσότερο στην προσευχή, που είναι η πηγή της ζωής!

"Χωρίς Νερό μπορώ, Χωρίς Εσένα ΟΧΙ"..που λέει και το τραγούδι!

Γιατί εν αντιθέσει με όλες τις άλλες φτιαχτές και ανθρωπόμορφες θρησκείες- κατασκευάσματα της φαντασίας μας, η προσευχή προς τον Αναστημένο Χριστό που είναι Πρόσωπο και ΌΧΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ή Ανώτερη Δύναμη ή άλλα τέτοια κούφια και μίζερα... ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ!

Γιατί μας το διαβεβαίωσε και ο ίδιος ο Κύριος...

"Αμήν γαρ λέγω υμίν, εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, ερείτε τω όρει τούτω, μετάβηθι εντεύθεν εκεί, και μεταβήσεται, και ουδέν αδυνατήσει υμίν. Τούτο δε το γένος ουκ εκπορεύεται ει μη εν προσευχή και νηστεία" (Ματθ.Ιζ, 14-23)

Σας προτείνω λοιπόν να βγούμε λιγάκι από τον εαυτό μας και να δράσουμε τούτη την Παρασκευή, αλλά και κάθε μέρα αρχής γενομένης της Παρασκευής 24 Μαϊου 2012, προς ενίσχυση των ψυχών μας που διψούν για Νεράκι Δροσερό, Ζωντανό και Γάργαρο και εμείς τους δίνουμε συνέχεια... χολή και όξος!

Με αγάπη Χριστού..ελάχιστη!

Χαράλαμπος

Υ.Γ. Και για όσους νιώθουν αδύναμοι να καθίσουνε σπίτι (όπως εγώ) υπάρχει πάντα η ευλογημένη συνήθεια των Ιερών Αγρυπνιών (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ!), των οποίων η τέλεση αυξάνει και πληθύνεται στην πόλη μας και είναι μάλιστα ιδιαίτερα μεγάλος ο αριθμός τους τις Παρασκευές! Βοήθειά μας λοιπόν!



Ἡ δύναμη τῆς ὁμαδικῆς προσευχῆς ὅπως μᾶς ἔχουν βεβαιώσει οἱ σύγχρονοι ἅγιοι γέροντες εἶναι πολλαπλάσια καί μπορεῖ νά κάνει πραγματικά θαύματα. 
Μετά δυόμισι ἐτῶν ἐγκόσμιων προσπαθειῶν ὥστε νά ἀλλάξει ἡ πορεία τοῦ Ἔθνους μας ἴσως ἦρθε ἡ ὥρα, τώρα, στήν πιό κρίσιμη καμπή τῶν ἐξελίξεων να ἑστιάσουμε περισσότερο καί πιό συντονισμένα στήν προσευχή.

Μαζί, τήν ἴδια ὥρα ἀπό....
ὅπου κι ἄν βρισκόμαστε στόν πλανήτη μποροῦμε νά ἑνώσουμε τίς δεήσεις μας μέ ὁποιοδήποτε τρόπο μπορεῖ ὁ καθένας, μέ τήν ἐλπίδα ὅτι ὁ Θεός θά ἀνατρέψει τήν δυσχερῆ κατάστασή μας. Παρακαλοῦμε, κυρίως τά blogs, τά forums, ἄλλες ἰστοσελίδες πού θά θελήσουν νά συμμετάσχουν, νά προωθήσουν τήν προσπάθεια ὥστε αὐτή νά διαδοθεῖ εὐρύτερα ἀκόμη καί ἐκτός διαδικτύου, κάτι πού μπορεῖ νά κάνει ὁ καθένας μέ μηνύματα μέσω κινητῶν καί ἀπό στόμα σέ στόμα ὥστε τήν ἄλλη Παρασκευή στίς 22.00 νά εἴμαστε ὅσο τό δυνατό περισσότεροι παρόντες στό κάλεσμα, γιά νά προσευχηθοῦμε ὑπέρ.... τῆς Ἑλλάδας καί τῆς Κύπρου καί τοῦ Ἔθνους μᾶς γενικότερα. Εἶναι τό πιό ἁπλό πού μποροῦμε νά κάνουμε ἀλλά ἴσως τό πιό σπουδαῖο.
ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ , ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΩΘΗΣΗ. 

Στόχος εἶναι ἡ προσπάθεια νά συνεχιστεῖ ἑστιάζοντας σέ διαφορετικά θέματα κάθε φορᾶ.

Άλλα blogs που το προωθούν: