Τρίτη, Ιουνίου 15, 2010

Υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Λαγκαδά πατρός Ιωάννου στον Ι.Ν.Ζωοδόχου Πηγής Ασκού

Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!

Μπορεί να ακούγονται κάπως αυτοί οι χαιρετισμοί και οι ποικίλες εκφράσεις εντός του πληρώματος της Εκκλησίας... αλλά έχουν έναν τέτοιο πλούτο μέσα τους, που σου έρχεται πλέον αβίαστα να τις χρησιμοποιήσεις. Υπάρχουν πολλές χαρές λοιπόν, αλλά η Χαρά εν Κυρίω, νιώθω πως είναι απερίγραπτη και παράλληλα Αληθής & Ορθή για την ψυχή του καθενός..

Και μετά τον κλασικό μου πρόλογο..και τις γνωστές φλυαρίες που εδώ και χρόνια ανέχεστε μερικοί...περνώ στο προκείμενο.

Την Τετάρτη 16.06.2010 (αύριο δηλαδή) και ώρα 19.00 θα τελεστεί στον Ι.Ν.Ζωοδόχου Πηγής Ασκού Λαγκαδά ιερά Παράκλησις στην Παναγία μας στην οποία θα παραστεί ο νέος Μητροπολίτης Λαγκαδά πατέρας Ιωάννης Τασιάς. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τον υποδεχτούμε και να πάρουμε κάτι από την Χάρη του Σχήματος που πρόσφατα έλαβε από τον Θεό.

Ταπεινή μου γνώμη είναι πως τέτοιες ευκαιρίες δίνονται, για να γνωρίζει ο άνθρωπος  κάτι από την Δόξα του Κυρίου και παράλληλα ανθρωπίνως να μην φαντάζεται τους Μητροπολίτες σαν κάτι απόμακρο, άπιαστο και τις περισσότερες φορές εξουσιαστικό με χρώματα μελανά..Και το λέω αυτό,γιατί πολλάκις με πιάνω σε αυτήν τη θέση...Αλλά να βλέπει και να μαθαίνει πως κι αυτοί κατά Χάριν είναι εκεί που είναι και στον αγώνα του ο καθείς βοηθά τον άλλο και ο πατέρας το ποίμνιό του, προς γνώση της Αλήθειας που τελικά μόνο ο Τριαδικός Θεός κατέχει και προσφέρει σε όλους ανεξαιρέτως.

Εύχομαι ο νέος Μητροπολίτης να είναι δεκτικός των Δωρεών του Θεού που είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών.

Εύχομαι όμως και εμείς να ζητούμε από τον Κύριο να πλατύνει τις ψυχές μας για να δεχόμαστε το πανάγιο θέλημά Του που ΜΟΝΟ για το καλό μας είναι, αλλά είναι και μυστήριο και δεν εξηγείται πως συμβαίνει αυτό καμιά φορά.

Αμην!

Με αγάπη..τοσοδούλα, αλλά με τη Χάρη του Θεού εύχομαι να μεγαλώσει!

Χαράλαμπος