Παρασκευή, Ιανουαρίου 09, 2015

Ευρωπαϊκή ενωση & ισλάμ!

Χαίρετε εν Χριστώ!

Το παρακάτω μου ήρθε από ένα φίλο και αναφέρεται με έναν διαφορετικό τρόπο, στα πρόσφατα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στην Γαλλία και τα οποία είχαν προβλεφθεί (όχι ειδικά, αλλά γενικά) από τον μακαριστό γέροντα Παϊσιο τον Αγιορείτη το 1988 παρακαλώ!

Διαβάστε το - εάν έχετε χρόνο και θέλετε - μέχρι τέλους... αξίζει!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μερικές "επίκαιρες" προφητείες:
Για να θυμηθούμε και τα λόγια του γέροντα Παϊσίου όπως ακριβώς καταγράφονται στο βιβλίο Μαρτυρίες Προσκυνητών Β΄ τόμος.
Είπε χαρακτηριστικά για τους Γάλλους:
"Ας τους αυτούς, που μαζεύουν τους Μουσουλμάνους και χτίζουν τζαμιά.
Αργότερα, θα καταλάβουν τι συμβαίνει και τότε θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν μέτρα εναντίον τους.
Θα δείτε τι θα κάνουν."
Μαρτυρίες Προσκυνητών. Τόμος Β΄, 2η έκδοση, σελίδα 365.
Ακόμη είχε πει και αυτά:
http://hggiken.pblogs.gr/2015/01/gerontas-paisios-oi-galloi-den-tha-broyn-anapaysh.html

Η συνείδηση ελέγχει
alt
Στην Γαλλία, παρ' όλο που είναι κράτος προοδευμένο - δεν είναι υπανάπτυκτο -, τελευταία (1) ογδόντα χιλιάδες έγιναν Μουσουλμάνοι.

Γιατί; Γιατί έχουν κάνει την αμαρτία μόδα.

Βλέπεις όμως, ελέγχονται και θέλησαν να αναπαύσουν την συνείδησή τους.

Και όπως οι Αρχαίοι Έλληνες, για να δικαιολογούν τα πάθη τους, είχαν βρει τους δώδεκα θεούς, έτσι και αυτοί έψαξαν να βρουν μια θρησκεία που να δικαιολογεί τα πάθη τους, για να τους αναπαύση σ' αυτό το θέμα.

Ο Μουσουλμανισμός κατά κάποιο τρόπο τους εξυπηρετεί.

Επιτρέπει να πάρουν όσες γυναίκες θέλουν, υπόσχεται στην άλλη ζωή ένα βουνό πιλάφι, μια λίμνη γιαούρτι, ένα ποτάμι μέλι!

Και όσες αμαρτίες και να έχουν, άμα τους λούσουν με ζεστό νερό, όταν πεθάνουν, καθαρίζονται!

Πάνε στον Αλλάχ καθαροί! Τι άλλο θέλουν; Όλα βολικά!

Αλλά οι Γάλλοι δεν θα βρουν ανάπαυση. Πάνε να αναπαυθούν, αλλά δεν θα αναπαυθούν, γιατί τα πάθη δεν δικαιολογούνται.

Οτιδήποτε και αν κάνουν οι άνθρωποι, και αναίσθητοι να είναι, πάλι ανάπαυση δεν βρίσκουν, πάνε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αλλά εσωτερικά βασανίζονται, είναι αγριεμένοι.

Γι' αυτό ζητούν ψυχαγωγίες, τρέχουν στα νταούλια, μεθούν, βλέπουν τηλεόραση.

Χαζεύουν δηλαδή, για να ξεχνιούνται, γιατί ελέγχονται.

Και όταν κοιμούνται, λες ότι ησυχάζουν;

Υπάρχει συνείδηση, βλέπεις.

Η πρώτη Αγία Γραφή που έδωσε ο Θεός στους Πρωτοπλάστους είναι η συνείδηση, και εμείς την ξεσηκώνουμε φωτοτυπία τώρα από τους γονείς μας.

Όσο και αν την καταπατήση κανείς την συνείδησή του, πάλι μέσα του ελέγχεται.

Γι' αυτό λένε: "Τον τρώει το σαράκι".

Ναι, δεν υπάρχει γλυκύτερο πράγμα από το να έχη κανείς αναπαυμένη την συνείδησή του.

Φτερά νιώθει μέσα του, πετάει.


ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ A'

1) Ειπώθηκε τον Νοέμβριο του 1988
----------------------------------------------------------------------------

Σχετικά με αυτό το θέμα συμπληρωματικά ενδιαφέρον είναι & το άρθρο του Νικόλαου Χειλαδάκη με τίτλο:

Ο εφιάλτης του Ισλάμ τώρα στοιχειώνει την Ευρώπη

(ακολουθήστε τον σύνδεσμο)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Όλα τα παραπάνω πάντως δεν λέγονται από κανέναν διορατικό γέροντα με σκοπό να φοβήσουν, να τρομοκρατήσουν, να πανικοβάλλουν ή οτιδήποτε άλλο προκαλεί ταραχή...

Λέγονται με πόνο και συντριβή καρδιάς για τις συνέπειες της απομάκρυνσης από το Φως..τις ολέθριες συνέπειες που έχει για τον κάθε οργανισμό η μακρά παραμονή στο σκοτάδι...

... μήπως και ξυπνήσουμε και δούμε ότι ΤΙΠΟΤΕ από όσα προφητεύουν δεν είναι τελεσίδικο, αλλά μεταβλητό ΕΑΝ & ΕΦΟΣΟΝ εμείς αλλάξουμε πλεύση!

(Χαρακτηριστικό παράδειγμα μετανοίας στην ιστορία (αλλαγής πλεύσης δλδ) είναι οι Νινευίτες που απέτρεψαν με την στάση τους την καταστροφή της πόλης τους όπως την είχε προφητέψει ο προφήτης Ιωνάς.)

Οι πατέρες μας που τους έχει δοθεί από τον Καλό σε όλα Θεό το χάρισμα να προφητεύουν, μοιάζουνε με φάρο που σου ανάβει το φως να μην πέσεις πάνω στα βράχια...

Μπορεί εκ πρώτης να τρομάξεις που τον είδες (κάπως αργά σε κάποιες περιπτώσεις), αλλά μετά το πρώτο σοκ, αρχίζεις να αλλάζεις πορεία & να κάνεις ό,τι είναι δυνατόν για να μην πέσεις επάνω στα βράχια!

Κι εδώ στην Ελλάδα ζηλέψαμε πολύ τα βράχια της Ευρώπης του ουμανισμού, του νεο-φιλελευθερισμού, του κάθε λογής α-νόητου -ισμού, αντί να καταλάβουμε ότι εδώ είμαστε του Χριστού και πως όταν έχεις τον Χριστό στη ζωή σου τότε έχεις & την συνείδηση σου εν δυνάμει τακτοποιημένη, είσαι διαρκώς εν εγρηγόρσει, ορθά αγαπάς, αληθινά ζεις & έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθείς...! 

Όσο όμως χαλαρώνεις, τόσο τα ζιζάνια μαζεύονται...μαζεύονται...μαζεύονται...και έπειτα δεν φταίνε τα ζιζάνια, αν στο χωράφι σου βρεις ΌΛΟ τον καρπό φαγωμένο από την ακρίδα!

Κι εδώ στην Ελλάδα τα τελευταία πολλά χρόνια έχει πέσει ακρίδα...μπόλικη και λογής λογής ακρίδα!!

Ανάμεσα στις άλλες ακρίδες έπεσε και η υπερβολική "αγάπη" για το ισλάμ...με το τζαμί στο Βοτανικό, με το τμήμα ισλαμικών σπουδών στην θεολογική σχολή (!!!) του ΑΠΘ στην πόλη μας, με το κ. Μπουτάρη και την τουρκολαγνεία του, με τη ολοένα και αυξανόμενη μειονότητα στη Θράκη, με..με...με....αλλά και τους κάθε λογής "χρήσιμους ηλίθιους" νεο-φιλελεύθερους όπως τους χαρακτηρίζει άτυπα το ίδιο το ισλαμικό καθεστώς...γιατί πολύ απλά τους κάνουν την δουλειά τους, χωρίς να ξέρουν τι μεγάλο κακό κάνουν..ένεκα μίας ντεμέκ νεο-φιλελεύθερης σκέψης, που στερείται όχι μόνο αγάπης, αλλά και κάθε λογικής!!

Από την άλλη εμείς παρακολουθούμε όλα τούτα τα γεγονότα μουδιασμένοι λες και απλά είναι ένα ακόμη σίριαλ στην TV...λες και δεν είναι μηνύματα προς αφύπνιση..προς αλλαγή στάσης ζωής & μετανοίας!

Και όταν έρθει η ώρα των εκλογών (αυτών των σούπερ "δημοκρατικών" που έστω νομίζουμε ότι κάτι θα αλλάξουμε) θα σκεφτόμαστε πάλι πόσα έργα έκανε ο Μπουτάρης και όχι πόση γη & πόσο ύδωρ έδωσε από την πόλη μας σε λογής λογής...ακρίδες!

Γιατί μπορεί να μην τις πιστεύω καθόλου πλέον (τις εκλογές) σαν θεσμό (αφού δεν έχουμε δημοκρατία), ΑΛΛΑ πιστεύω ότι μέσα από αυτές μπορούμε να δείξουμε τι καρδιά και τι σθένος (ή τι ΜΗ σθένος) έχουμε σαν λαός!

Θα μπορούσαν δηλαδή να αποτελέσουν αρχή για αλλαγή...εάν όλοι μας είχαμε μία ενότητα...μία φωνή...μία καρδιά να σταματήσουμε αυτό το θέατρο της υποκρισίας!

Αλλά δυστυχώς σήμερα περισσότερο από ποτέ τα ζυγίζουμε όλα με χρήματα και μόνο με χρήματα...!

Εκεί ο θησαυρός μας εκεί και η καρδιά μας...

Εγώ δεν άκουσα κανέναν να μιλάει για τα πολιτικά και να μην αναφέρει πρώτο & καλύτερο σαν κριτήριο επιλογής κυβερνήτη αυτόν που θα φέρει πιο πολλά χρήματα...δουλειές...ψωμί!

Αν όμως μετά από λίγα χρόνια που θα τα έχουμε όλα ξεπουλήσει, δεν θα το έχουμε ούτε αυτό (το ψωμί) ένεκα των πολλών υποχωρήσεων σε τόσους άλλους σημαντικότερους τομείς που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ύπαρξή μας...αυτό κανείς δεν το θίγει!

Και μόνο από αυτό τον ηλίθιο πόλεμο μεταξύ των κομμάτων της χώρας (αυτών που την κομματιάζουνε δηλαδή) περί του ποιός θα δώσει τα πιο πολλά...μόνον εκεί...καταλαβαίνουμε και την ποιότητά μας σαν λαό πλέον!

Ποιός θα φέρει ανάπτυξη...δουλειές...λεφτά...και θα μας βγάλει από το χρέος..αυτά μας νοιάζουνε μόνο!

Λες και αυτή η κρίση έχει τη βάση της στα χρήματα που λείπουν...και όχι σε τόσα άλλα που σαν λαός χάσαμε..και συνεχίζουμε να χάνουμε καθημερινά..για να μας λείψουν εν τέλει και τα βασικά αγαθά! 

Ποιός δίνει γη & ύδωρ... αυτό δεν μας πολυενδιαφέρει...γιατί είμαστε πέρα για πέρα κοντόφθαλμοι!

Δεν βλέπουμε ότι όταν δίνεις γη & ύδωρ για να φας σήμερα ένα κομμάτι ψωμί...αύριο δεν θα έχεις ούτε αυτό το ψωμί...αλλά θα σε φάνε κι εσένα ζωντανό!

Εν κατακλείδι και για να μην θεωρηθώ ότι είμαι και κανένας επαναστάτης σοβαρός...και πως όλα αυτά που λέω συνάδουν (ακόμη) με τη ζώη μου...

Επαναστάτης της φακής είμαι κι εγώ..πιστέψτε με...ΑΛΛΑ αγωνίζομαι σε προσωπικό επίπεδο & ΔΕΝ τα έχω παρατήσει ακόμη...!

Λένε σε ένα τραγούδι τους η TXC και τους παραδέχομαι γιατί κάποια μέλη τους εξελίχτηκαν πολύ τελευταία (βλ. Αρτέμης):


Όσο λοιπόν κι αν ακόμη ΔΕΝ είμαι επαναστάτης σοβαρός...

ΔΕΝ θέλω να αράξω...

ΔΕΝ θέλω να εθελοτυφλώ...

ΔΕΝ θέλω πλέον να στηρίζομαι σε δεκανίκια...

ΔΕΝ θέλω άλλο ψέμα και υποκρισία στη ζωή μου!

"ΜΗ ΠΕΠΟΙΘΑΤΕ ΕΠ' ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΠΙ ΥΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙΣ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΣΩΤΗΡΙΑ" (ψαλμός του Δαυίδ)

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ έχω όμως ΑΡΧΗΓΟ τον ΚΎΡΙΟ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ...και σε Αυτόν Ελπίζω ΜΟΝΟ & Αυτόν Ακολουθώ...

...ζητώντας Του διαρκώς να δυναμώνει την ασθενή και δειλή μου ψυχή για να μπορώ να λέω ΌΧΙ σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται το είναι μου..την ύπαρξή μου...την ψυχή μου!

Γιατί ρε παίδες δεν έχουμε να κάνουμε με πόλεμο σωμάτων (ακόμη)...αλλά με πόλεμο ψυχών!

Πέφτουνε κορμιά σε τούτον τον πόλεμο...δίπλα μας...γύρω μας...κάθε ώρα και στιγμή που μιλάμε...!

Χάνονται άνθρωποι...απογοητεύονται...απελπίζονται...χάνουν τον κόσμο κάτω από τα πόδια τους...γιατί μας μάθανε να πιστεύουμε ΜΟΝΟ σε ό,τι βλέπουμε με αυτά τα μάτια...ΜΟΝΟ σε ό,τι αισθανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις...

...ΕΝΩ υπάρχει ΑΝΩΤΕΡΗ Ζωή & Ανέσπερο Φως , Ουράνιο Πολίτευμα & Ουράνια Αναφορά!

Και αυτόν τον δρόμο του Φωτός ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΑ...αλλά άγαρμπα  & ολοφάνερα πλέον πολλές φορές..χωρίς προσχήματα και άλλες ευγένειες..να τον κλείσουν με μπάζα & να μην μπορεί κανείς να τον ακολουθήσει...γιατί οδηγεί τους ανθρώπους στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...και ως γνωστόν ελεύθεροι άνθρωποι = επικίνδυνοι άνθρωποι για τον κόσμο!

"Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο διάβολος βάλθηκε να καταστρέψη τα πλάσματα του Θεού. Έχει κάνει παγοινιά (2), να καταστρέψη τον κόσμο. Λύσσαξε, γιατί άρχισε να μπαίνη στον κόσμο η καλή ανησυχία. Είναι πολύ αγριεμένος, γιατί γνωρίζει ότι είναι λίγη η δράση του (3). Τώρα κάνει όπως ένας εγκληματίας που, όταν τον κυκλώνουν, λέει: “Δεν έχω σωτηρία! Θα με πιάσουν!” και τα κάνει όλα γυαλιά-καρφιά. Ή όπως οι στρατιώτες, που εν καιρώ πολέμου, όταν τελειώσουν τα πυρομαχικά, βγάζουν την λόγχη ή το σπαθί και ρίχνονται και ό,τι γίνει. Σου λέει: “Έτσι κι αλλιώς χαμένοι είμαστε, ας σκοτώσουμε όσο πιο πολλούς μπορούμε”. Ο κόσμος καίγεται! Το καταλαβαίνετε; Έπεσε πολύς πειρασμός. Τέτοια πυρκαγιά έχει βάλει ο διάβολος, που ούτε όλοι οι πυροσβέστες αν μαζευθούν, δεν μπορούν να κάνουν τίποτε, αναγκάζονται οι άνθρωποι να στραφούν στον Θεό και να Τον παρακαλέσουν να ρίξη μια βροχή γερή, για να σβήση. Έτσι και για την πνευματική πυρκαγιά που άναψε ο διάβολος, μόνον προσευχή χρειάζεται, για να βοηθήση ο Θεός." (τάδε έφη γέροντας Παϊσιος)
[2] Παγοινιά ή παγγεν(ε)ία (πάντες από κοινού, παν το κοινόν) : εργασία την οποία αναλαμβάνουν όλοι μαζί οι αδελφοί μιας Μονής ή μιας Σκήτης.
[3] Βλ. Αποκ. 12, 12

Δεν θα σας κουράσω άλλο και ζητώ συγγνώμη αν με κάτι από τα παραπάνω κάποιους ενόχλησα...ή τάραξα ή προκάλεσα αρνητικά...!

Δεν ήταν στις προθέσεις μου τούτο, παρά μονάχα να μοιραστώ μαζί σας τον πόνο και τον προβληματισμό μου για τα τεκταινόμενα και το προσωπικό μου χρέος, αφού κι εγώ εδώ μέσα ζω και αναπνέω και φταίω κι εγώ πολύ για την κατάντια της πατρίδας μου.

Κλείνοντας εύχομαι ολόψυχα ο Καλός Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των ανθρώπων που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ εκεί στη Γαλλία από τους σκοτισμένους στην ψυχή ανθρώπους που ανατράφηκαν με ισλάμ (τούτο το δηλητηριασμένο γάλα)...να παρηγορήσει τους ανθρώπους που άφησαν πίσω τους...να φέρει σε συναίσθηση τον υπόλοιπο λαό να πάρει άλλη στροφή στη ζωή του...

...ενώ στην χώρα μας να φέρει κι άλλη μπόλικη καλή ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν & σε όλους μας προσωπικά μετάνοια, αλλαγή, αφύπνιση, δύναμη, πίστη & φώτιση για τα όσα έρχονται!

Γιατί ο κόσμος όλος να χαλάσει...ο Θεός που είναι ο ΩΝ...το Α & το Ω...η αρχή και το τέλος...το ΠΑΝ & σε Αυτόν ανήκει η Δόξα, το Κράτος, η Τιμή και η Προσκύνηση..είναι πάντοτε εκεί έστω και την τελευταία στιγμή να μας γλιτώσει αρκεί να Τον αναζητήσουμε!

Αμην!

Καλή δύναμη & καλόν αγώνα σε όλους!

Χαραλάμπης