Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2010

Λίγες σκόρπιες σκέψεις περί καταστάσεων κρίσης...

Καλησπέρα σας μετά από καιρό.

Εύχομαι καταρχήν να σας βρίσκω όλους μάχιμους στον αγώνα της ζωής και είτε κερδίζετε είτε χάνετε, να μην απελπίζεστε..! Τίποτε δεν είναι δυνατότερο απο την Αγάπη του Θεού...ΤΙΠΟΤΕ! Και μην αφήνετε κανέναν υπουργό, πρωθυπουργό, δημοσιογράφο, φίλο, γονιό, κανάλι, εκπομπή..ακόμα και το ίδιο σας το μυαλό να ισχυριστεί το αντίθετο..! Γιατί όπως λέει κι ο Αββάς Ισαάκ (ο Σύρος μάλλον):

Ούτε η φτώχεια,ούτε η πείνα, ούτε η αρρώστια, ούτε ο πόνος, ούτε ο πόλεμος, ούτε ο θάνατος είναι αληθινά κακά. Αληθινό κακό είναι μόνο η αμαρτία, γιατί μόνο η αμαρτία μπορεί να χωρίσει την ψυχή από τον Θεό, στην Αιωνιότητα"
(απόφθευγμα που βρήκα στο αγαπημένο μου πλέον blog "Ζωντανό Ιστολόγιο" - βλ. σύνδεσμο που έχω αναρτήσει εδώ και καιρό στη δεξιά στήλη του Ύσσωπου)

Έτσι η σημερινή οικονομική κρίση με όλες τις ουρές της, μπορούν να μετασχηματιστούν μέσα μας, αρκεί να ανοίξουμε την πόρτα στον Θεό κι εκείνος θα κάνει τη δουλειά Του.. Γενικότητες ε? Κι όμως..όπως όλα αυτά που γράφω κατά καιρούς..θέλουν βίωμα, έτσι κι αυτό.. Το μόνο που έυχομαι λοιπόν μέχρι τότε - και για μένα τα λέω,για όσους φαντάζονται άλλα με το μυαλό τους - είναι να μην στεναχωριόμαστε αφήνοντας τον κόσμο και κυρίως τα ΜΜΕ να μας απελπίζουν με ό,τι λένε, πράττουν και κυρίως θέτουν ώς στόχο και όραμα...! Ίσως πρέπει να αλλάξουμε πρότυπα ζωής όχι κατ'ανάγκην να βρούμε λεφτά για να λύσουμε το πρόβλημα.. Πολλές φορές η λύση είναι τόσο προφανής.. Μου έλεγε κάποτε ένας φίλος όταν είχα περάσει έναν μεγάλο πόνο: "Όταν κλείνει μία πόρτα έχει ανοίξει μία άλλη κάπου εκεί κοντά. Στην αρχή όμως είμαστε τόσο κολλημένοι στην πόρτα που έκλεισε - προφανώς την κοιτάμε επίμονα με εγωισμό ίσως "έφαγα πόρτα, εγώ??" -  που δεν βλέπουμε γύρω μας αυτήν που άνοιξε!" Και πόσο δίκιο είχε..! Θέλει πράγματι όμως χρόνο, υπομονή και προσευχή να αντέξουμε τον πόνο που φέρνει μια τέτοια αλλαγή.. Σίγουρα όμως δεν θέλει απελπισία!

Σας εύχομαι ολόψυχα καλόν αγώνα..με αγάπη Χριστού ΜΟΝΟ και τίποτε άλλο!

Κλείνω με κάτι που διάβασα πριν απο λίγο...και σας το μεταφέρω σε ελεύθερη απόδοση

"πλούσιος δεν είναι αυτός που αγωνίζεται να αποκτήσει όλο και πιο πολλά, αλλά αυτός που μπορεί και χαίρεται αφαιρώντας καθημερινά όλο και περισσότερα"

Με την ευχή να κάνουμε πράξη την αγάπη του Χριστού μια μέρα..προς τους άλλους!

Χαράλαμπος