Τρίτη, Απριλίου 10, 2012

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος 2012

Χαίρετε πάντοτε εν Χριστώ Ιησού...του παθόντος και θανόντος και Αναστάντος δια τα κρίματά ημών!

Εύχομαι να είστε καλά και να βιώνετε ο καθείς με τον τρόπο του, το πάθος του Χριστού μας τούτες τις μέρες... ζητώντας από Τον Ίδιο να μας στηρίζει στην πίστη και να ομολογούμε - όσο μας χαριτώνει να το βιώνουμε - πως ό,τι κι αν περνάμε εμείς καθημερινά, ό,τι κι αν μας κάνουν οι άνθρωποι, οσο κι αν πονάμε ποικιλοτρόπως είναι πολύ λίγο μπροστά σε εκείνα που πέρασε Εκείνος για την Σωτηρία μας.

Υβρίστηκε, Χλευάστηκε, Τον Έφτυσαν, Μαστιγώθηκε, Φραγκελώθηκε, Έχυσε όλο το Τίμιο Αίμα Του και τελικά Πέθανε πάνω στο Σταυρό από την κακία του κόσμου, που το αγαθό θέλει να το φιμώσει, να το σκοτώσει & να το θάψει και όχι να το μιμηθεί, γιατί ελέγχεται από αυτό!! Το εκούσιο όμως πάθος και ο θάνατος με άκρα ταπείνωση καταλήγει ΠΑΝΤΑ στην Ανάσταση και στο Φως που απορρέει άφθονο από Αυτήν, οδηγώντας στην ΣΩΤΗΡΙΑ!

Δεν θα πω άλλα, καθώς τα ανθρώπινα λόγια είναι πολύ φτωχά τούτες τις ώρες... και ειλικρινά δεν μου βγαίνουν!

Η Εκκλησία μας όμως έχει πολλά να μας πει τούτες τις μέρες..!

Την Αγία & Μεγάλη Εβδομάδα στις εκκλησιές μας ψέλνονται τόσοι πολλοί και υπέροχοι ύμνοι - γραμμένοι ανά τους αιώνες χάριτι Αγίου Πνεύματος - που εκφράζουν βαθύτερα τα νοήματα που απορρέουν από τα παραπάνω πραγματικά γεγονότα χαρίζοντας παράλληλα την ευκαιρία του βιώματος και όχι της φαντασίας στον άνθρωπο που ακόμα διαθέτει ψυχή ζωντανή... ψυχή που δεν πέθανε..ψυχή που διψά να συναντήσει τον Νυμφίο Χριστό, ο οποίος αυτές τις μέρες εικονογραφείται με την εικόνα της Άκρας Ταπείνωσης..!! Και είναι...πράγματι!

Όσοι θέλουν λοιπόν να ΒΙΩΣΟΥΝ και όχι να φανταστούν ή να δουν στην τηλεόραση τα Άγια Πάθη του Χριστού μας (το αυτό πηγαίνει σε εμένα πρώτα), αναρτώ παρακάτω τα προγράμματα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας & Μεγάλης Εβδομάδας δύο (2) Ιερών Ναών της Ευρύτερης Περιοχής του Νομού Θεσσαλονίκης.


  • Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου - ΤΡΙΑΔΙ (ΘΕΡΜΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)


(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

  • Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής - ΑΣΚΟΣ (ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Ευχή μου να μας χαριτώσει ο Θεός μια μέρα να κάνουμε πράξη, ζωή και βίωμά μας τον παρακάτω στίχο που ψέλνεται τούτες τις μέρες στις εκκλησίες μας: 
"Συμπορευθώμεν αυτώ και συσταυρωθώμεν και νεκρωθώμεν δι΄αυτόν ταις του βίου ηδοναίς΄ ίνα και συζήσωμεν αυτώ", δηλαδή με απλά ελληνικά: "Να πορευθούμε μαζί με τον Χριστό και να σταυρωθούμε μαζί Του (σαν γνήσιοι φίλοι Του) και να πεθάνουμε γι' Αυτόν από τις ηδονές της ζωής για να ζήσουμε μαζί Του."

Αμήν!

Με αγάπη..ελάχιστη όσο καταλαβαίνω τι είναι Αγάπη...

Χαράλαμπος