Τετάρτη, Δεκεμβρίου 01, 2010

Τεχνική Προδιαγραφή κάρτας πολίτη

[προώθηση απο λίστα ΧΦΕ]

Το Υπουργείο  Εσωτερικών κάνει δημόσια διαβούλευση για την κάρτα του πολίτη, μέχρι την 12 Δεκεμβρίου.

Το θέμα είναι σοβαρό και επείγον, πρέπει να πάρουμε θέση. Η αποχή μας θα εκληφθεί ως συμφωνία. Δεν υπάρχει καιρός για αδιαφορία, οι καταστάσεις είναι οριακές. (Να έχουμε υπ' όψη μας ότι θα θεωρηθούν ως συμφωνούντες οι ηλικιωμένοι και όλοι όσοι δεν γνωρίζουν να χειρίζονται Η/Υ - και είναι οι περισσότεροι αυτοί).

Ανοίξτε στο: www.opengov.gr/ypes/?p=863 και διατυπώστε τις αντιρήσεις σας.

Η δική μου θέση είναι απολύτως αρνητική για την κάρτα του πολίτη. Οι  ασχολούμενοι με την πολιτική στη χώρα μας, έχουν δώσει κατ' επανάληψη εξετάσεις (μέχρι πρόσφατα) και έχουν μείνει στάσιμοι. Δεν μπορούν να πείσουν ότι λένε καλά το μάθημα.

Στείλτε τον συγκεκριμένο δικτυακό τόπο  www.opengov.gr/ypes/?p=863 σε όσους περισσότερους μπορείτε.

2 σχόλια:

blogger είπε...

Το παραπάνω όπως διαβάσατε είναι προώθηση και όχι προσωπική άποψη. Παρόλα αυτά διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για το θέμα, το οποίο τυχαίνει να είναι και στα ερευνητικά ενδιαφέροντα μου (ambient intelligence, pervasive computing, ubiquitous computing)



Νομίζω ότι πρέπει να ξεσκονίσουμε Καινή Διαθήκη + την επιστολή του Πατρός Παϊσίου ο οποίος είναι to-the-point όταν λέει ότι "όσοι πάν με την λογική θα πλανηθούν". Είναι λογικό ότι θα υπάρξει διχασμός στις επιστημονικές κοινότητες της Πληροφορικής & Νομικής. Το χειρότερο βέβαια είναι αν θα υπάρξει διχασμός στην Εκκλησία.

Χαράλαμπος Κ.Καλόθετος είπε...

Χαίρε Δημήτριε.

Σου απάντησα με μια ανάρτηση διότι δεν χωρούσε το σχόλιο εδώ.

Καλό απόγευμα

Με αγάπη

Χαράλαμπος